Psychodynamische therapie

EDMR

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

Bepaalde gebeurtenissen kunnen veel invloed hebben op je leven. Zo kan je na een heftige gebeurtenis last hebben van herinneringen aan deze gebeurtenis. Deze herinneringen kunnen blijven terugkomen, waarbij angstige beelden (herbelevingen) en nachtmerries zich aandienen. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Je kan bij een heftige gebeurtenis denken aan:

·        een ziekte

·        een (auto)ongeval

·        pesten

·        verlies van je baan of verlies van een geliefde

·        een overval

·        geweldsincident

·        (seksueel) misbruik

Wanneer je last blijven houden van de gevolgen van een heftige gebeurtenis (trauma), kan EMDR therapie een geschikte methode voor je zijn. 

Meer lezen:

Rouwtherapie

Tijdens de therapie ga je op zoek naar deze oorzaak en doorloop je alle nodige stappen van de rouw. Je verlies krijgt een plek.

Transactionele Analyse

Transactionele Analyse (TA) helpt je bij het bewust worden van je communicatie.

Delenwerk

Bij delenwerk verplaats je jezelf in deze eigen delen, waardoor je bewust wordt van je eigen handelen.

Systemisch werk

Systemisch werken is een manier om nieuwe inzichten te verkrijgen over jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je systeem.

Lichaamswerk

Lichaamswerk is een doeltreffende, ervaringsgerichte methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het doel is om de balans te vinden tussen lichaam en geest.

Innerlijk kind werk

Innerlijk kind werk is een therapie die je terugvoert naar het ontstaan van je overtuigingen die je in je jongste jaren hebt aangenomen.

RET

Rationeel-emotieve therapie gaat ervan uit dat wat er gebeurd is in je verleden niet bepalend hoeft te zijn voor het heden.

Regressie

Alles wat je ooit hebt meegemaakt ligt in je onderbewuste opgeslagen. Regressietherapie maakt het mogelijk om terug te gaan in de tijd.

Neurolinguïstisch programmeren

NLP technieken helpen je bewust te worden van je denken en handelen. Je wordt steeds bewuster hoe jij jezelf soms tegenhoudt vanuit bepaalde gedachten.

Hypnotherapie

Bij Hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van hypnose. Niet te verwarren met toneelhypnose waarbij je geen invloed meer hebt op je eigen denken en handelen.

EDMR

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing.