Psychodynamische therapie

Lichaamswerk

Lichaamswerk is een doeltreffende, ervaringsgerichte methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het doel is om de balans te vinden tussen lichaam en geest.

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Psychische spanningen kunnen grote invloed hebben op je lichaam. Zo kan stress zorgen voor spierspanning en uiteindelijk voor nek- en rugklachten. Maar ook verdriet, angst, pijn en boosheid kunnen lichamelijke klachten veroorzaken.

Elk gevoel, handeling, gebeurtenis of gedachte wordt ergens opgeslagen in je lichaam. Je kan je lichaam zien als een grote informatiebron over alles wat je mee hebt gemaakt in je leven of wat je op dit moment mee maakt. Het kan goed zijn dat deze ervaringen zich hebben ontwikkelt tot een blokkade in je lichaam. Deze blokkade zorgt voor terugkerende patronen en beperken de energie om vrij te stromen. Je kan elke lichamelijke klacht zien als een signaal van je lichaam welke je vertelt om te gaan werken aan de verwerking van een opgeslagen emotie. Lichaamswerk helpt je om deze blokkades op te sporen. Door het doen van oefeningen zullen ze uiteindelijk verminderen en mogelijk zelfs verdwijnen.

In de oefeningen leer je te luisteren naar wat je lichaam zegt en wat je voelt. Je raakt steeds meer vertrouwt met je eigen gevoel en emoties en wat voor spanningen en klachten het veroorzaakt in je lichaam wanneer je gevoelens onderdrukt. Als je verdriet, angst en boosheid wegstopt is er ook minder ruimte voor je passie en enthousiasme. Door jouw gevoelens te herkennen, erkennen en te accepteren, ontdek je wat werkelijk voor jou van belang is en wie jij in wezen bent.

Meer lezen:

Rouwtherapie

Tijdens de therapie ga je op zoek naar deze oorzaak en doorloop je alle nodige stappen van de rouw. Je verlies krijgt een plek.

Transactionele Analyse

Transactionele Analyse (TA) helpt je bij het bewust worden van je communicatie.

Delenwerk

Bij delenwerk verplaats je jezelf in deze eigen delen, waardoor je bewust wordt van je eigen handelen.

Systemisch werk

Systemisch werken is een manier om nieuwe inzichten te verkrijgen over jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je systeem.

Lichaamswerk

Lichaamswerk is een doeltreffende, ervaringsgerichte methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het doel is om de balans te vinden tussen lichaam en geest.

Innerlijk kind werk

Innerlijk kind werk is een therapie die je terugvoert naar het ontstaan van je overtuigingen die je in je jongste jaren hebt aangenomen.

RET

Rationeel-emotieve therapie gaat ervan uit dat wat er gebeurd is in je verleden niet bepalend hoeft te zijn voor het heden.

Regressie

Alles wat je ooit hebt meegemaakt ligt in je onderbewuste opgeslagen. Regressietherapie maakt het mogelijk om terug te gaan in de tijd.

Neurolinguïstisch programmeren

NLP technieken helpen je bewust te worden van je denken en handelen. Je wordt steeds bewuster hoe jij jezelf soms tegenhoudt vanuit bepaalde gedachten.

Hypnotherapie

Bij Hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van hypnose. Niet te verwarren met toneelhypnose waarbij je geen invloed meer hebt op je eigen denken en handelen.

EDMR

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing.