Psychodynamische therapie

RET

Rationeel-emotieve therapie gaat ervan uit dat wat er gebeurd is in je verleden niet bepalend hoeft te zijn voor het heden. En dat je, veel meer dan dat je denkt, de keuze hebt om uit vastgeroeste patronen te stappen. Psychische klachten ontstaan volgens deze theorie niet vanuit een situatie of een gebeurtenis, maar komen voort uit de manier waarop je de situatie of gebeurtenis interpreteert. Niet het probleem zelf maakt het je moeilijk, maar de manier waarop je tegen het probleem aankijkt.

RET is gericht op het inzichtelijk maken van denkfouten en verkeerde aannames (ik doe altijd alles fout, presentaties houden is eng). Het maakt duidelijk hoe deze denkfouten en verkeerde aannames doorwerken in je gedrag en soms ook in de omgang met anderen. Door nieuwe inzichten stel je je denkpatronen bij om vervolgens je gedrag te veranderen. De situatie zelf kan je vaak niet veranderen, maar jouw gedachten wel. Denk maar eens aan een roze olifant of aan een bootje op de zee. Je kunt je gedachten zelf kiezen! Omdat er sprake is tussen gevoel, gedachten en gedrag, richt RET zich naast het veranderen van gedachten op gedragsverandering om de bijkomende negatieve gevoelens  te veranderen. Oude denkpatronen zijn verleden tijd.

Meer lezen:

Rouwtherapie

Tijdens de therapie ga je op zoek naar deze oorzaak en doorloop je alle nodige stappen van de rouw. Je verlies krijgt een plek.

Transactionele Analyse

Transactionele Analyse (TA) helpt je bij het bewust worden van je communicatie.

Delenwerk

Bij delenwerk verplaats je jezelf in deze eigen delen, waardoor je bewust wordt van je eigen handelen.

Systemisch werk

Systemisch werken is een manier om nieuwe inzichten te verkrijgen over jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je systeem.

Lichaamswerk

Lichaamswerk is een doeltreffende, ervaringsgerichte methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het doel is om de balans te vinden tussen lichaam en geest.

Innerlijk kind werk

Innerlijk kind werk is een therapie die je terugvoert naar het ontstaan van je overtuigingen die je in je jongste jaren hebt aangenomen.

RET

Rationeel-emotieve therapie gaat ervan uit dat wat er gebeurd is in je verleden niet bepalend hoeft te zijn voor het heden.

Regressie

Alles wat je ooit hebt meegemaakt ligt in je onderbewuste opgeslagen. Regressietherapie maakt het mogelijk om terug te gaan in de tijd.

Neurolinguïstisch programmeren

NLP technieken helpen je bewust te worden van je denken en handelen. Je wordt steeds bewuster hoe jij jezelf soms tegenhoudt vanuit bepaalde gedachten.

Hypnotherapie

Bij Hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van hypnose. Niet te verwarren met toneelhypnose waarbij je geen invloed meer hebt op je eigen denken en handelen.

EDMR

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing.