Psychodynamische therapie

Rouwtherapie

Iedereen krijgt te maken met afscheid en verlies. Hier zijn vele vormen van; het einde van je relatie, werk of gezondheid, verlies van een dierbare. Allemaal vormen van verlies die je diep in je ziel kunnen raken. Om wat je niet raakt kun je niet rouwen. Hoe belangrijker iets voor je is, hoe groter je rouw is.  Je staat voor de opgave om iets achter je te laten en verder te gaan. Het is niet makkelijk om dit rouwproces aan te gaan. Rouw geeft immers pijn. Buiten de pijn om, als je iets dierbaars verliest, verandert je wereld.

Het is belangrijk om voldoende te rouwen. Wanneer je niet voldoende rouwt kan het zijn dat je je niet meer ten volle kan ontwikkelen of het lukt je niet om op een goede manier je leven weer op te pakken. De aandacht blijft immers voor een deel bezet door dat wat niet is afgerond. Rouw is een proces wat niet te voorkomen is en zoals gezegd, noodzakelijk is voor je verdere ontwikkeling als mens.

Meestal verloopt de rouw vanzelf. Alle bijhorende emoties, pijn en ontkenning komen en gaan. Na verloop van tijd merk je dat er dagen zijn dat je voorzichtig weer vooruit gaat kijken. Dat je weer om je heen kijkt en langzamerhand je leven weer oppakt.

Rouw verloopt echter niet altijd zo vanzelf en dan kan een moeizaam proces zijn. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Tijdens de therapie ga je op zoek naar deze oorzaak en doorloop je alle nodige stappen van de rouw. Je verlies krijgt een plek en je vind jouw manier om wat je bent verloren op een passende manier met je mee te nemen in je veranderde leven.

Meer lezen:

Rouwtherapie

Tijdens de therapie ga je op zoek naar deze oorzaak en doorloop je alle nodige stappen van de rouw. Je verlies krijgt een plek.

Transactionele Analyse

Transactionele Analyse (TA) helpt je bij het bewust worden van je communicatie.

Delenwerk

Bij delenwerk verplaats je jezelf in deze eigen delen, waardoor je bewust wordt van je eigen handelen.

Systemisch werk

Systemisch werken is een manier om nieuwe inzichten te verkrijgen over jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je systeem.

Lichaamswerk

Lichaamswerk is een doeltreffende, ervaringsgerichte methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het doel is om de balans te vinden tussen lichaam en geest.

Innerlijk kind werk

Innerlijk kind werk is een therapie die je terugvoert naar het ontstaan van je overtuigingen die je in je jongste jaren hebt aangenomen.

RET

Rationeel-emotieve therapie gaat ervan uit dat wat er gebeurd is in je verleden niet bepalend hoeft te zijn voor het heden.

Regressie

Alles wat je ooit hebt meegemaakt ligt in je onderbewuste opgeslagen. Regressietherapie maakt het mogelijk om terug te gaan in de tijd.

Neurolinguïstisch programmeren

NLP technieken helpen je bewust te worden van je denken en handelen. Je wordt steeds bewuster hoe jij jezelf soms tegenhoudt vanuit bepaalde gedachten.

Hypnotherapie

Bij Hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van hypnose. Niet te verwarren met toneelhypnose waarbij je geen invloed meer hebt op je eigen denken en handelen.

EDMR

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing.