Psychodynamische therapie

Systemisch werk

We weten allemaal dat bepaalde factoren zoals ziekten, lichamelijke- en geestelijke eigenschappen, genetisch overdraagbaar zijn. Wat niet iedereen weet, is dat ook ‘energetisch’ bepaalde factoren overdraagbaar zijn. Sommige ladingen, overgedragen vanuit vorige generaties, kunnen psychische en/of lichamelijke problemen veroorzaken in het heden.

Vanaf het moment dat je geboren bent maak je deel uit van verschillende systemen. Je gezin, je familie, je vrienden, je school, je werk, je sportteam, het zijn allemaal systemen. Deze systemen hebben elk een eigen cultuur, eigen regels en wetten. In al deze systemen neem jij, vaak onbewust, een bepaalde plek in. Systemisch werken gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je familiesysteem en de voorgaande generaties hebben de grootste sturing op hoe jij je leven ervaart en leeft. Bewust of onbewust ben je loyaal aan je familiesysteem en houdt je wellicht patronen in stand die eigenlijk niet meer wenselijk zijn. Dit kan zich uiten in het hebben van conflicten, gevoel hebben er niet bij te horen, geen rust kunnen vinden, moeite hebben bij jezelf te blijven, het niet uiten van gevoelens etc.

Systemisch werken is een manier om nieuwe inzichten te verkrijgen over jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. Wanneer er bewustwording en inzicht is, ontstaat er ruimte voor verandering.

Meer lezen:

Rouwtherapie

Tijdens de therapie ga je op zoek naar deze oorzaak en doorloop je alle nodige stappen van de rouw. Je verlies krijgt een plek.

Transactionele Analyse

Transactionele Analyse (TA) helpt je bij het bewust worden van je communicatie.

Delenwerk

Bij delenwerk verplaats je jezelf in deze eigen delen, waardoor je bewust wordt van je eigen handelen.

Systemisch werk

Systemisch werken is een manier om nieuwe inzichten te verkrijgen over jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je systeem.

Lichaamswerk

Lichaamswerk is een doeltreffende, ervaringsgerichte methode voor persoonlijke ontwikkeling. Het doel is om de balans te vinden tussen lichaam en geest.

Innerlijk kind werk

Innerlijk kind werk is een therapie die je terugvoert naar het ontstaan van je overtuigingen die je in je jongste jaren hebt aangenomen.

RET

Rationeel-emotieve therapie gaat ervan uit dat wat er gebeurd is in je verleden niet bepalend hoeft te zijn voor het heden.

Regressie

Alles wat je ooit hebt meegemaakt ligt in je onderbewuste opgeslagen. Regressietherapie maakt het mogelijk om terug te gaan in de tijd.

Neurolinguïstisch programmeren

NLP technieken helpen je bewust te worden van je denken en handelen. Je wordt steeds bewuster hoe jij jezelf soms tegenhoudt vanuit bepaalde gedachten.

Hypnotherapie

Bij Hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van hypnose. Niet te verwarren met toneelhypnose waarbij je geen invloed meer hebt op je eigen denken en handelen.

EDMR

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing.